Turbo Video met Humor

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

In de slipstream van “De Lion King in Wittenvrouwenveld” met meer dan 200.000 kijkers, plaatsten we een nieuwe video online, om inschrijvingen te ontwikkelen voor “Stadsgoud 2017“. De distributie van deze absurdistische video loopt volledig via Sociale Media, met de nadruk op Facebook.

follow-up
De nieuwe gepersifleerde filmbewerking is gemaakt van een Amerikaans kassucces: Bravehaert met Mel Gibson als de verzetsstrijder William Wallace. Die spreekt in de lokale 2-minuten-versie een soort Maastrichts-Schots dialect (ondertiteld uiteraard) en moedigt zijn manschappen aan om nieuwe ideeën voor Stadsgoud in te leveren. Met zo’n follow-up video verwachten we geen nieuwe doelgroepen te bereiken, maar we willen wel graag de twijfelaars aanmoedigen (en reminden) omdat de inschrijftermijn stilaan op haar einde loopt.

absurdisme
Het genre van lachwekkend bewerkte filmfragmenten is inmiddels een geëigend medium, dat zeker in Nederland goed is ingeburgerd. Dat de (gratis) distributie vooraf niet te becijferen valt, is in dit geval geen probleem. Er waren na twee dagen meer dan 10.000 views en meer dan 150 deel-acties. Elke kijker is natuurlijk meegenomen. Opdrachtgever Elisabeth Strouven Fonds zal op 2 april de meest inspirerende, bruikbare plannen belonen met een opgeteld prijzengeld van €100.000. In vergelijking, de campagnekosten zijn daar een ‘promillage’ van.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.