New York Times Video

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Deze heldere reportage van de NewYork Times op Vimeo, geeft het woord aan Arie Kruglanski. Die verschaft ons inzicht in de processen die wereldwijd diverse democratieën ondergraven. Kruglanski heeft als wetenschapper veel bijgedragen aan de theorie van Cognitive Closure. Een theorie die haar toepassing vindt in het gedrag van consumenten, het bedrijfsleven en in de politiek.
Kruglanski heeft bovendien uitgebreid onderzoek gedaan naar de psychologie en de motivatie van terroristen. Daarbij stelt hij dat  de-radicalisering haalbaar is via een systematische proces van de drie N’s, “The Need, the Narrative and the Network.” De video is gemaakt door Daniele Anastasion.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.