Krant-lezende animatie

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Deze film won de Best Animation, Shortcutz Amsterdam 2015. We zien het ‘point of view’ van iemand bij het lezen van de krant. Met een kopje koffie in de buurt, bladeren we mee met deze lezer, die getuige is van de brandhaarden in de wereld. Maakster Wiep Teeuwisse zegt over haar inspiratie: Het meest inspirerend is denk ik met aandacht kijken en luisteren naar wat er om je heen gebeurt. Werkelijk alles heeft in feite potentie om interessant te zijn.’ De compositie is erg eenvoudig en de animatietechniek is evenmin revolutionair. Maar het geheel vormt toch weer een sprankelende film, mede dankzij het fraaie werk van Daniel Leseman and Yaron Cohen, want zij deden het sounddesign.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.