Natuur als Animator

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Wat je aan geanimeerde visualisering ook bedenkt, de natuur verslaat alles. Hoeveel uren BBC-films over de onderwaterwereld hebben we niet gezien inmiddels? En dan nog is er nu weer een cameraman met iets volkomen nieuws. Hij verrast ons met het vrijwel onzichtbare. We zien zeer traag bewegende maritieme koralen en sponzen die middels timelaps opnamen hun bewegingen verraden. En dat op een microscopische schaal. Bij normale macro-opnamen is een zeer geringe scherptediepte onontkoombaar. Maar filmer Daniel Stoupin heeft elke frame samengesteld uit meerdere shots, met steeds een verschillende scherptediepte. Dat vergt extreem geduld natuurlijk. Hij heeft aan deze 3,5 minuut dan ook maanden gewerkt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.