Kinetische Sculptuur

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Chris Burden (Boston 1946) is een Amerikaanse beeldhouwer die behalve performances ook installaties maakt. De film gaat over de installatie Metropolis II, een modelbouw-stad waar het verkeer onafgebroken tussen de gebouwen raast. Burden bouwde vier jaar aan deze installatie. De filmmakers kregen de kans om het bouwsel in beeld te brengen tijdens de laatste dagen in het atelier, voordat de installatie zou vertrekken naar the Los Angeles Country Museum of Art (LACMA). Deze kinetic sculpture werd geopend in de herfst van 2011. De regie was in handen van Henry Joost en Ariel Schulman. De muziek komt van Tortoise en Mahogany. De film trok meer dan 500.000 kijkers.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.