Grachtengordel’s Gouden Eeuw

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Zonder één woord tekst illustreert deze animatie een eeuw geschiedenis.  We zien de groei van de Amsterdamse Grachtengordel van 1600 tot 1700. Dat is de veel bezongen gouden eeuw, waarin het succes van Nederland in handel, wetenschap en kunst tot ver over de landsgrenzen reikte. In samenwerking met het Amsterdams Gemeentearchief maakte Rudi Nieuwenhuis er een kalme animatie van, die de groeiende delen van de stad opbouwt in chronologie. Voor iedereen die vaker in Amsterdam komt, een interessante oefening die het historisch besef stevig opschudt. En in fraai HD waardoor het verschil met eerdere animaties meteen duidelijk is. Zo’n animatie zou elke trotse stad moeten hebben. De tip kwam via Kai Kuper uit het NRC.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.