Weg Privacy

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Onbewust geven we elke dag meer en meer details uit ons leven weg. Een enorme berg data die wordt opgeslagen en ons ongemerkt achtervolgt. Het is al vaak thema geweest in ons blog. En de film van vandaag benadrukt de Nederlandse situatie. Het was de best gewaardeerde docu van 2013. Maker Peter Vlemmix brengt de controlestaat in beeld en toont aan dat we de gevolgen gaan merken. En dan hebben we het nog niet over Verzekeraars die jouw sportapp Runkeeper prestaties willen zien. Of psychiatrische profielen die bij ordehandhavers komen te liggen. Maar er zitten vandaag al volgbare chips in kleding, zoekgegevens lekken massaal uit, maar worden in nog grotere getale verzameld. En het einde daarvan is nog lang niet in zicht. Een tip van Julie Toonen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.