Suspense om de Hoek

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Wie herinnert zich niet de scene van Kubrick’s ‘Shining’ waarin het jongetje Danny op zijn skelter door het verlaten hotel crost, over parket, over tapijten, de ene hoek na de andere zwenkend? Het is een van de meest spannende scenes ooit gemaakt. En het was de definitieve doorbraak van de Steadicam. Want met dat apparaat kon de cameraman zonder hinderlijke schokbewegingen de skelter bijhouden. Als een glijdend schip door de corridors. Kijk hoe geniaal eenvoudig de geluidbewerking is uitgevoerd. En hoe wij steeds weer bij elke draai in een nieuwe gang aanvoelen dat er iets zeer verontrustends staat te gebeuren. Twee eerdere blogposts hadden al betrekking op ditzelfde thema, maar we kunnen het gewoonweg niet laten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.