Vormgeving brengt Vernieuwing

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

In deze kunstzinnige, korte thriller Případ (The Case) uit 2011 zien we een verhaal zoals we dat misschien al honderden keren gezien hebben. Maar de maker – Martin Zivocky – ontsnapt aan de clichés door een unieke, bijna abstracte vormgeving. Terwijl hij ook alle dialoog uit de film weet te houden. Het resultaat is een prachtig verhalend spel van beelden. Daarbij passen de subtiele en verhelderende achtergrondgeluiden. Met liefde voor detail gemaakt, dat kun je aan elke regendruppel zien. De film won heel wat prijzen op short filmfestivals en werd gemaakt als afstudeerproject aan de Tomas Bata University in Zlin, Tsjechië: hét land van de animatiefilm.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.