Big Data Documentaire

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Deze documentaire van John Fothergill (BBC Productions) over Big Data maakt duidelijk hoe snel onze wereld verandert. Door gebruikmaking van de enorme verzameling data die vrijkomen uit alle digitale processen, kan men tot op grote nauwkeurigheid processen voorspellen. Ook menselijk gedrag. Onze mobiele telefoon voedt de stroom data onophoudelijk. Alles wordt opgeslagen. En de gevolgen van die kennis zijn enorm. Big Data werd uitgezonden door BBC Horizon en duurt een uur. De film maakt in één klap duidelijk dat de technologie mogelijk maakt dat we waanzinnige hoeveelheden details kunnen verzamelen en opslaan, die patronen weergeven die we nooit eerder zagen. En zo ontrafelen we de voorspelbare toekomst.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.