Recycling op Straat

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Juriaan Booij maakte Can City: een prachtige en snelle film over een productieproces in de straten van São Paulo. Het ambacht is zo vlot en treffend in beeld gebracht en de visuele ontknoping zo fraai, dat de film in een maand tijd meer dan 60.000 kijkers trok. We zien een man op zoek naar lege blikjes. Met zijn mobiele oven smelt hij het aluminium afval en giet het vloeibare metaal in klaargemaakte mallen. Alle gebruikte materialen zijn duurzaam. Zo hebben de designers van Studio Swine een prototype ontwikkeld voor Catadores (afvalverzamelaars). De film is gemaakt voor Coletivo Amor de Madre Gallery, São Paulo. En uiteraard is Heineken de slimme sponsor van dit artistieke project.

Reacties
  1. erik vos op 16/11/2013

    Wat de Sea Chair aangaat: hoe haal je dat plastic uit de oceaan zonder collateral damage (vis)? Dat lijkt me toch wel een issue hier.

    Beantwoorden