Alles is Gekopieerd

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Delen op LinkedIn

Videoblogger Kirby Ferguson heeft zijn vierde deel gerealiseerd over remixen. Hij legt interessante ontwikkelingen bloot over copyrights, over inspiratie en originaliteit. De samenleving is complex omdat vrijwel niemand nog originele ideeën kan lanceren. Ze zijn altijd ontleend aan wereldwijd beschikbare eerdere versies. We hielden Kirby al een tijdje in de gaten, maar deze aflevering ziet er volwassen uit. Het is een soort knipsel-docu van de betere soort. Hierbij onze aanbeveling ze allemaal eens te bekijken.

Reacties
 1. Pierre Maas op 07/11/2013

  Zeer de moeite waard, maar met een moeilijk open einde.
  Het is nu aan ons?
  Ik ken iemand die met de zgn “patent trolls” te maken heeft. Dat is geen pretje. Je besteed bijna al je tijd aan rechtszaken met een zeer kleine kans op succes.
  Het realiseren van nieuwe ideeën/producten terwijl patenten steeds later aflopen wordt uitermate moeilijk…

  Beantwoorden
  • Halfens op 07/11/2013

   Inderdaad Pierre.. Helaas voegen deze advocaten niet echt veel toe aan de samenleving. Behalve dan dat ze veel geld in beweging zetten, de restaurants er ongetwijfeld beter bij varen en dat soort dingen… Hoe dan ook, we zullen de verandering gaan meemaken!