Jaguar gaat voor Content

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Het automerk Jaguar is een van de eersten die het op grote schaal aandurft. Men remt het “kopen” van aandacht en creëert nu content die zichzelf verspreidt. Dus van interruptie marketing naar engagementsmarketing. De Brooklyn Brothers deden de uitvoering en hebben in deze film ook de weg naar het eindproduct toe gebruikt om het publiek te bereiken. Het resultaat is een kort avontuur van een kwartier rond de Jaguar F-TYPE. Deze film is zonder meer entertaining en fraai gemaakt. De makers gaan uit van een compleet andere verdeling van budget: 20-30% gaat naar gekochte media (zendtijd en andere exposure) en de rest 70-80% naar het scheppen van content die via ‘earned media’ de kijker vindt. En dat is een compleet nieuwe marketing wereld.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.