De Mens

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

In deze oersimpele maar treffende animatiefilm over de rol van de mens op deze aarde, heeft maker Steve Cutts uit Londen de respectloosheid tegenover de natuur centraal gesteld. Op de muziek uit de Peer Gynt Suite (Edvard Grieg: In the Hall of the Mountain King) wandelt de mens van rechts naar links door het scherm en heeft op elk levend wezen een vernietigend antwoord. Gutts maakte al eerder een cynische animatie van dit type en bedient zich van Flash en After Effects. Zoals vaak bij animatiefilms is de soundtrack opmerkelijk. De film trok ca. 1,4 miljoen kijkers in een maand tijd.

Reacties
  1. Jos Zwaans op 16/01/2013

    LS. De film laat indringend zien hoe dat de mens de natuur ondergeschikt heeft gemaakt voor zijn eigen gewin en welzijn; en daar tenslotte rigoreus aan ten onder gaat. De mensheid is er al druk mee bezig! Een collectieve gekte van onze maatschappij die door de jacht op het grote geld onderhouden wordt.

    Beantwoorden