Video in Print

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Heel soms laten we hier wel eens iets lelijks zien. Al diverse buitenlandse uitgevers zijn er in allerlei vormen mee bezig, bewegend beeld in een tijdschrift. Nu heeft Sanoma Media samen met UPC en Mediabureau UM het zover gebracht dat er in de Playboy en Marie Claire een video wordt verwerkt. De uiting heeft de gruwelijke naam “Vidipri” en zoals het zich laat aanzien gaat het hier om prestige, want het filmpje van deze bladzijde is ook al een gruwel. Dan zwijgen we nog maar over de milieu-gevolgen als je deze tijdschriften in the end toch bij het oud papier zet. Wat zou er dan met de accu, de printplaat en het LCD-scherm gebeuren? UPC marketeer Mark Giesbers zegt daarover: “Via een mini-usb-aansluiting is het mogelijk het scherm te herladen en er eventueel zelf een video op te zetten.” Die gedachte Lijkt ons een vergoeilijkende poging, maar in wezen natuurlijk een onrealistische excuus voor fout afval.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.