A Cashmere Story

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Cashmere is van oudsher een bijzonder product. Ofschoon er steeds meer regio’s in de wereld zich op de Cashmere geitensoort hebben toegelegd, blijft hun wol toch tamelijk zeldzaam. De oorspronkelijke herders uit Mongolië hebben inmiddels in de gaten dat hun toekomst onder druk staat. Door overbegrazing, water, en dalende verkoopprijs. In deze documentaire van zeven minuten komt dat dilemma pijnlijk aan het licht. We horen drie herders uit de Noordelijke Gobi regio (Bayankhongor Provincie) en uit hun woorden blijkt een scherp inzicht in de oorzaken en gevolgen. De docu-opdracht komt van Humus, Fonds voor de Biodiversiteit. De film kreeg op Vimeo amper aandacht de afgelopen week, maar schiet nu ineens in één dag naar 3.000 views.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.