Meestervertellers

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

De BBC is van oudsher de omroep die de meest aansprekende universele verhalen voortbrengt. Je zult als scriptschrijver maar de opdracht krijgen om een item van meer dan drie minuten uit te werken over een etende schildpad. Maar dan wel zo, dat er van het extreem hoge kijkcijfer achter elke BBC natuurserie, geen kijker verloren gaat. Maar welke beelden hebben jullie dan, vraagt de auteur nerveus. “Hij zit daar… en eet.” BBC heeft de beste tekstschrijvers uit dit vak in dienst en zij weten als geen ander de suspense vast te houden tot de allerlaatste tekstregel: ‘…the only pinter island giant tortoise in existence’. Zo is elke snippertje van hun documentaires ongekend genieten. Vier jaar geleden online geplaatst heeft deze film 800.000 views gekregen. Het mocht de schildpad zelf niet helpen, Lonesome George is dit jaar gestorven.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.