Kritisch verzet tegen Shell

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Dat Shell in Nigeria het leefmilieu in ijltempo verwoest, is geen publiek geheim meer. Maar met deze viral wordt het drama scherper voelbaar. De gevolgen voor de plaatselijke leefbaarheid worden satirisch uitgebeeld door een irritante stand-in directeur die de ketting van milieurampen probeert te vergoeilijken en daarbij een nieuwe, zieke App introduceert: de “Live with it! iPhone app”.
De viral is erg kostenbewust gemaakt, redelijk geanonimiseerd en oogste sinds mei van dit jaar toch meer dan 32.000 views. Voor Shell moet het een pijnlijke aanklacht zijn waar het bedrijf iets mee moet doen. Elke bezoeker aan de website achter de App wordt getuige van hetgeen er in de Niger-delta gebeurt. Een interessante vorm van online video als publieke aanklacht.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.