Maastricht Visit

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Delen op LinkedIn

T36 produceerde al vele promotiefilms voor Maastricht. Het genre is klassiek omwille van de vele clichés die elke toerist onmiddellijk dat gevoel van herkenning bieden. Maar dat beginsel is achterhaald. Het gaat om de juiste emotie die ontstaat uit de kernwaarden die een stad of bestemming te bieden heeft. Dat zijn dus geen argumenten en bewijsvoeringen, maar emotionele dragers. De kijker ontwikkelt daardoor een algemeen gevoel van belangstelling. Zo ontstaat het idee de stad een keer te bezoeken, te beleven.
In deze film heeft T36 een sfeerschets gemaakt, die maar weinig clichés bevat. Een clip die de stad voelbaar maakt in haar zonnige beleving. Die de kijker het motief geeft er naar toe te willen.
Het komt niet vaak voor dat een grote groep (MECC, MCB, VVV, UM, Gemeente Maastricht, Maastricht Health Campus, en Biopartner) opdrachtgevers collectief zo’n complexe order plaatst. Bovendien heeft men T36 in volledige creatieve vrijheid gelaten wat betreft de invulling. En iedereen die deze film ziet, zal begrijpen dat dat niet anders had gekund.

Reacties
 1. Maxim op 14/06/2012

  vet hoor!

  Beantwoorden
 2. Philip Boessen op 14/06/2012

  Erg mooie promo, ik vroeg me alleen af aan wie de stem in de film toebehoort?

  Beantwoorden
 3. Stijn Halfens op 14/06/2012

  Dat lijkt veel op Morgan Freeman toch?

  Beantwoorden
  • Anke op 28/10/2012

   Enorm compliment voor deze beauty van een movie. Maar is het dan ook morgan freeman’s voice in de film? Of moet dat met een reden in mysterie gehuld blijven? 🙂

  • Halfens op 28/10/2012

   Hoi Anke, Dank voor je compliment! Dat is leuk om te horen. Het is niet echt Morgan Freeman, die was op vakantie 😉 We hebben de tekst wel zelf geschreven en laten inspreken door een goede look-a-like.

 4. Roosje op 15/06/2012

  Jaaaaaa, daar wil je wel heen. Goed gemaakt!

  Beantwoorden
 5. Joerie Nijhuis op 15/06/2012

  Erg fraaie sfeerfilm geworden, complimenten!

  Beantwoorden
 6. Richard Sanders op 19/06/2012

  De nieuwe norm wat mij betreft, wereldklasse!

  Beantwoorden
 7. Saskia Riemens-Boudreaux op 21/06/2012

  Maastricht, is de mooi ste plaats van Nederland. Ik mag met trots zeggen , dat ik getrouwd bent in het mooie oude statshuis op de markt. Ik ben getrouw sinds 1983, met een Amerikaan. En ik woon nu ook in America. Maar is altijd weer even leuk om weer naar huis te kunnen gaan. en ook om mijn familie weer te zien. En vooral om weer heerlijk mijn moerstaal te kunnen praten. Dank je wel voor deze leuke herinnering. Saskia

  Beantwoorden
 8. Edwin Hendriks op 29/06/2012

  Wauw, JP. Heel mooi gemaakt. Raakt een snaar.

  Beantwoorden
 9. Tamara Lewis op 03/07/2012

  Maastricht wants to give the image that it is an international city. However, the promotional video has absolutely NO DIVERSITY. We see no brown faces, Asians or people clad in robes or veils. The video is only available in Dutch, yet so many people in Maastricht speak English, Spanish or Arabic as their native language. I am disappointed because I think Maastricht has much more to offer than what is depicted here.

  Beantwoorden
  • Tamara Lewis op 03/07/2012

   Maastricht wants to give the image that it is an international city. However, the promotional video has absolutely NO DIVERSITY. We see no brown faces, Asians or people clad in robes or veils. The video is only available in English, yet so many people in Maastricht speak French, Spanish or Arabic as their native language. I am disappointed because I think Maastricht has much more to offer than what is depicted here.

  • Stijn Halfens op 04/07/2012

   Dear Tamara, Thanks for your comment. However, it was not the assignment to make Maastricht look international. We tried to make a film that motivates you to want to know more about the city. Maastricht has much more to offer, we do agree, but to that communicate that all was not the goal here.

 10. Ralph van de Weijer op 27/07/2012

  Deeeeeeeep throat, cool hoor mensen, leuke promo!

  Beantwoorden
  • Stijn Halfens op 27/07/2012

   Hoi Ralf, dank je wel! Maar wat heeft dat met onze keel te maken?

 11. Roger Luijten op 28/08/2012

  Erg gaaf filmpje, trots op als Mestreechteneer in het Brabantse. Welke muzieknummer is hierin gebruikt ?

  Beantwoorden
 12. Kim Diederen op 12/10/2012

  Erg mooi filmpje! Compliments!

  Beantwoorden
 13. Carlo op 06/04/2016

  Welke SLR en lenzen zijn gebruikt voor het opnemen van deze beelden. In de spiegel rond 2:03 kan ik de camera niet identificeren.

  Beantwoorden
  • Halfens op 03/05/2016

   Dat was een 5d, met verschillende lensen 🙂