Shortfilm Portrait

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Ooit begon Roger Smith met een zakmes te snijden in een perzikpit. Het werd een varkentje.
Drieënveertig jaar later heeft hij vele honderden perzikpitten omgetoverd in vogeltjes, vlinders, slakken, gospelkoortjes en zelfs een heel baseball stadion. Over de beperkingen zegt hij zelf: “Given enough time, I don’t think there is anything you can’t make out of a peach seed.”
Stewart Copeland maakte van deze unieke man een portret van 11 minuten. De documentaire schetst niet alleen het leven van Roger Smith, maar toont ook de context van de zuidelijke streek van Tenneessee en haar betoverende landschap.
Copeland is ook al niet de eerste de beste. Hij produceerde al eerder interessante, bekroonde films.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.