Worldwide Virale Campagne

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Wie is het ontgaan? Afrika’s grootste crimineel is Joseph Kony. Hij sleurde duizenden kinderen mee in een spiraal van zinloos geweld en maakte een gruwelijke lange lijst slachtoffers. Maar zonder politieke of economische belangstelling is de grootste misdadiger die straffeloos rondloopt niet te bestrijden. De wereldleiders krijgen daar nooit consensus over.
Social media veranderen dat verlammingsbeginsel. Door het initiatief van enkelen, is de druk op deze Afrikaanse crimineel inmiddels flink opgelopen. Het is deze film die daarin het verschil maakt. Door de kijker te engageren voor zijn arrestatie en te vragen de strijd tegen deze killer te ondersteunen, wordt de groep volgers wel érg groot. Dat speelt allerlei publicitaire en electorale belangen in de kaart. Zodat er plots wél iets gebeurt. Dit is het verhaal van de bottom-up invloed bij een case die voorheen altijd verloren zou zijn. De tactiek: “Make Joseph Kony famous, not to celebrate him, but to raise support for his arrest” Regie: Jason Russell. Journeyman maakte over de jacht een documentaire.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.