Stop Tracking Me

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Dit simpele filmje legt uit hoe het programma Abine jou beschermt tegen het doorspelen van je eigen data over site-bezoek. Want bij het bezoeken van elke site bestaat de kans dat deze jouw adres doorspeelt en een cookie plaatst om je bewegingen in de toekomst te “tracken”. Facebook en Google zijn de grootste dataverzamelaars op dit vlak en verwerven zo gedetailleerd inzicht in het interesseprofiel van vele miljoenen mensen. Die gegevens worden aldoor verkocht aan adverteerders die hun doelgroepen met commerciĆ«le informatie bestoken. Er zijn morele kanttekeningen te plaatsen bij deze eenzijdige privacyinbreuk en programma’s als Abine bestrijden deze ontwikkeling.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.