Cluster-Strip

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Delen op LinkedIn

De tip van vandaag komt van Sueli Brodin, die ons wijst op een prachtige animatie in strip stijl. Cartoonist Patrick Chappatte trok naar het zuiden van Libanon in 2009 en trof het land in de greep van clusterbommen. Ofschoon de oorlog met Israel al meer dan 2 jaar voorbij was. Het verhaal is in eenvoudige maar treffende tekeningen uitgewerkt en van sfeervol geluid en muziek voorzien. De voice en geïnterviewden klinken authentiek. Deze documentaire duurt ca. 12 minuten en was al eerder in print (strip) gepubliceerd in het Zwitserse Dagblad ‘Le Temps’. De film staat vanaf april vorig jaar online en trok zo’n 4.000 kijkers. Dat zijn er nog veel te weinig : )

Reacties
 1. Sueli Brodin op 11/01/2012

  Hartelijk dank voor het posten!

  In deze video reportage die ik zojuist gevonden heb, legt Patrick Chappatte mooi uit hoe hij deze “animated report” gemaakt heeft: http://worldradio.ch/wrs/news/video/illustrating-chappatte-new-wave-graphic-journalism.shtml

  Hij heeft heel knap de verschillende soorten journalistieke materialen (foto, audio, archiefbeelden, tekstinformatie..) bij elkaar gecombineerd.

  Zijn werk valt onder de vrij nieuwe vorm van “comics journalism.” Maar omdat hij bewegende beelden gebruikt, kunnen we het ook “animated journalism” noemen en dat is ook een heel innovatieve vorm van journatistiek 🙂

  Beantwoorden