VPRO legt het uit.

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Onder de titel Goudzoekers bracht VPRO een aflevering die op begrijpelijke en aanschouwelijke manier uitlegt hoe Nederlandse banken ook vandaag weer hypotheken versnipperen en verkopen. Het fenomeen dat de kredietkrisis op gang bracht is weer terug. En wie deze hele aflevering ziet hoort nog veel meer interessants over de risico’s van bankproducten. Wij vonden het een goed voorbeeld van een programma dat gewone burgers betrekt bij de haast onbegrijpelijke financiele constructies, waar we als samenleving zo afhankelijk van zijn geworden. Wie zich nog verder wil verdiepen in deze materie, kan het blog van Joris Luyendijk volgen die hij schrijft voor the Guardian. Een fascinerend vervolgverhaal voor beginners in het financiĆ«le doolhof.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.