Vogelvlucht

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Delen op LinkedIn

Het TV programma “Nederland van Boven” van VPRO lijkt sterk geinspireerd op de dramatische film Home, die in het geheel op internet beschikbaar staat. Home behandelt op onnavolgbare wijze de teloorgang van de aarde. Daar is de verhaallijn van deze TV-serie over Nederland een gezellige familievertelling bij. Toch maakt het heel wat typisch Nederlandse verschijnselen duidelijk, omdat men in een aantal gevallen Nederlanders met GPS heeft uitgerust, die als het ware al doende als chauffeur of wandelaar lijnen trekken over de oppervlakten van ons landschap. Zo worden bewegingen aanschouwelijk die tot dusverre onzichtbaar waren. De serie is geproduceerd in samenwerking met het Kadaster, de Uni van Waterschappen, Arcadis, TNO en de Geologische dienst. Een hele trits deskundigen die ons kikkerlandje mee in beeld brengen. De embedcode van de Publieke Omroepen is zo beroerd, dat je mogelijk beter even naar de sitegaat om een aflevering te bekijken.

Reacties
 1. België vanuit de Lucht – T36 MEDIA op 16/01/2013

  […] jaar attendeerden we nog op Nederland van boven, een TV programma van de VPRO, nu delen we (in herinnering gebracht door Sueli Brodin) deze […]

  Beantwoorden
 2. Belgium, the Movie – T36 MEDIA op 16/01/2013

  […] year we presented a VPRO TV program that was called “Netherlands top view“. Now we share “Belgium, the movie” (rediscovered by Sueli Brodin). This film […]

  Beantwoorden