Marente de Moor

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Delen op LinkedIn

Juist tijdens de opnamen van haar portret won Marente de Moor de AKO literatuurprijs. Haar boek ‘De Nederlandse Maagd’ wordt alom geprezen. Daarnaast schrijft Marente een column voor Vrij Nederland. Een van deze columns was de inspiratie voor dit portret. Er is gekozen voor een bezinnende en poetische vorm, die een klein beetje afwijkt van de reguliere portretreeks. Haar portret voor de Regiobranding Campagne Zuid-Limburg werd gedraaid op een speciale camera met filmlezen en dat is te zien in de prachtige beelden van het Heuvelland in de herfst.

Reacties
 1. Paul Ruth op 18/11/2011

  Prachtig !
  Knap gemaakt.

  Beantwoorden
 2. Paul Ruth op 18/11/2011

  Prachtig!
  Knap gemaakt.

  Beantwoorden
 3. Henk Gulikers op 21/11/2011

  Als oud-cameraman, nu gepensioneerd en teruggekeerd naar Limburg vanuit Hilversum, zag ik dit portret van Marente de Moor. Het eerste wat mij direct opviel was de mooie rustige stijl van filmen. Met een scherp oog voor detail. De thee, blote voeten lopend door een streep zonlicht, de liggende hond. Was zeer benieuwd welke camera gebruikt werd. Waarschijnlijk gedraaid met vaste lenzen, anders is de scherptediepte niet te verklaren. Heb ook nog enkele andere portretten gezien en die boeiden mij vooral door de kadrering van de shots. Erg mooi.
  Complimenten voor de cameraman.

  Beantwoorden
  • Stijn Halfens op 21/11/2011

   Hoi Henk,
   Allereerst ontzettend bedankt voor je compliment! De portretten worden met veel plezier en passie gedraaid. Aan de hele serie werken verschillende mensen, maar dit specifieke portret werd gemaakt door Bram Rusman. Hij werkte inderdaad met primelenzen op een Sony PMW F3. We zullen deze camera in de toekomst vaker inzetten..