Instant Nieuws

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Een computerprogramma zoekt naar de laatste nieuwstekst en laat dit geautomatiseerd inlezen. Tegelijkertijd worden eventuele beelden die zoveel als mogelijk samenhangen met deze tekst bij de voice gemonteerd. Het resultaat is inderdaad een volledig automatisch gemaakte heuse film, hoe beperkt ook. Uiteraard doorziet elke ervaren TV-kijker meteen dat hier de hand van de ervaren programmamaker ontbreekt. Maar het verschijnsel voorziet mogelijk in een behoefte. Het bedrijf Shakr wordt geleid door David Lee, een ondernemer die bekendheid verwierf met zijn blog en chat platform Tinychat. In samenwerking met Tatter Media, een groot Zuid Koreaans blog syndicaat, heeft David de aanmaak van het allerlaatste nieuws geautomatiseerd.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.