Het begin van online censuur

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Het mag misschien een goed doel lijken. Illegaal downloaden tegengaan ten behoeve van de film en muziek industrie. Maar wie de wetsvoorstellen goed leest en de tand van de tijd meerekent ziet wellicht de eerste tekenen van een groter doel. De nieuwe Protect-IP wet ┬ákan namelijk websites die refereren naar ‘illegale’ sites (Die term is moeilijk goed en sluitend is te omschrijven) ook sluiten. Zo kost strikt genomen het posten van een youtube video op je facebook pagina geld. Dat moet je in Nederland voldoen aan Buma/Stemra. In het geval van een dergelijk wetsvoorstel is het in Amerika mogelijk websites, die video’s plaatsen zonder hiervoor te betalen, te sluiten op basis van inbreuk op de auteurswet.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.