Afghaans Document

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Opnieuw een document dat in eenvoud en sfeer tot de zeldzaamheden behoort. Makers Lukas and Salome Augustin zijn met hun Canon Camera’s naar Kabul and Mazar-e Sharif getogen en maakten daar deze film, die nog het meest weg heeft van een bewegende slideshow. Ongeveer elke 4 seconde wisselt het beeld en zien we een nieuwe impressie: van het landschap, de leefsituatie of een portret. De muziek lijkt regelrecht uit de film ‘Babel’ afkomstig te zijn. Afghanistan staat in de media als zeer onveilig te boek, maar net als het vorige filmdocument op deze site biedt ook deze film de bijzonder kalme buitenkant van een archaïsche wereld in een soort bijbelse balans. Dat de werkelijkheid een heel stuk onveiliger is, schrijven de makers op hun Vimeo-kanaal.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.