Universiteit deelt Inzichten

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Stanford University deed onderzoek naar het ‘wereldwijde web’ vóór er überhaupt internet bestond. En als je de grafische vertaling daarvan ziet in de vorm van lijnen door Europa – die alle brieven van schrijvers volgen – dan zie je dat er met de introductie van Internet in feite niets nieuws is uitgevonden. Al was het in die tijd veel lastiger om een brief op de plaats van bestemming te krijgen… ze kwamen er wel.
Onderzoekers hebben nu duizenden brieven uit de 18e eeuw in kaart gebracht en illustreren daarmee in één oogopslag hoe kennis en inzicht werd gedeeld. En met wie.
Ook op iTunes-U zijn dergelijke wetenschappelijke films te vinden. Universiteiten worden daarmee stilaan een soort persbureaus, die nieuwe inzichten en presentaties delen met andere wetenschappers en geïnteresseerden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.