Hoe ons brein werkt

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Geïnteresseerd in hoe je brein informatie verwerkt? Dan is dit een ‘must see’. David Rock is neurowetenschapper en ondernemer in het veld van neuroleiderschap. Hij legt op verbluffend eenvoudige manier uit hoe wij data verwerken, maar ook waarom wij dat op een bepaalde manier doen. Zijn inzichten zijn op tal van manieren toe te passen tijdens werk, creativiteit en alle andere dagelijkse omstandigheden. Belangrijkste les is dat je hersenen pas oplossingen kunnen construeren als we “ruimte” hebben, maar hoe creëer je die?
Zijn analyse is wetenschappelijk onderbouwd, maar heeft veel raakvlakken met mindfulness.

Voor degene die hierin verdieping zoekt, in Maastricht is een groep wetenschappers met een zelfde insteek een centrum op aan het zetten. Kijk daarvoor op: www.mindfulness-extended.com/  

Google stelt deze lezingen beschikbaar. Wereldwijd organiseert Google inspiratielezingen voor haar medewerkers. En omdat informatie openbaar moet zijn worden deze daarna geplaatst op Internet. Tussen de inmiddels 1500 video’s zitten meerdere juwelen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.