Complex wordt Simpel

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Het is fascinerend om te zien hoe in deze clip van The Four Horsemen de complexe wereld van het geld wordt vereenvoudigd tot begrijpelijke begrippen. We hebben al eerder dergelijke grafische animaties op deze site gebracht. En hun gemeenschappelijk kenmerk is de kwaliteit van de tekst. Wie het verhaal op een heldere manier tekstueel kan openvouwen, maakt het de animator mogelijk om daar de juiste beelden en hun bewegingen bij te ontwikkelen. Goede uitleg is nog maar schaars op het web, maar zal in de toekomst een belangrijk aspect worden in het onderwijs. Er zijn al heel aardige wiskundelessen te vinden op youtube. Uiteraard is dat platform ook redelijk gesorteerd in geografie en geschiedenis. En aan de bezoekcijfers kunnen we soms zien of de films populair genoeg zijn.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.