Beelden zoeken met Google

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Met een luchtig muziekje zet Google deze instructievideo in. Het zoeken van beelden met beelden. Dat klinkt onwerkelijk, maar functioneert best aardig. Je stopt een zelfgemaakte opname van de Brooklyn Bridge in de zoekbalk en het systeem komt terug met een complete serie met dezelfde brug. Maar, als het om minder bekende lokaties of voorwerpen gaat, komt het systeem met vage look-a-likes. En je moet ook niet vreemd opkijken als alleen maar de kleurstellingen van de gevonden foto’s verwant zijn. Een systeem dat prima werkt met de Eifeltoren en de Big Ben, maar nog wat onderontwikkeld is als het om lokale onderwerpen gaat. De instructiefilm zelf is opnieuw heel helder en maakt de drempel om het eens uit te proberen zo laag mogelijk. Ook dat is professionele communicatie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.