Animatie Persiflage

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Een uitgesproken voorbeeld van een morbide shortfilm met tragi-komisch plot. Het is het verhaal van een stel psychopathische krijgsheren die in een militaire basis, ver van de geciviliseerde wereld, hun morbide storingen in stand houden. De film is met uiterste zorg gemaakt en toont diverse extreme karakterfiguren. De film is al in 2005 gemaakt en komt van de hand van de Poolse regisseur Tomek Baginski. De film bevat heel wat symbolische betekenissen zoals dat in het Pools animatie-genre gangbaar is. En zo’n film kan uiteraard alleen maar ontproten zijn uit de fantasie van een maker die ook dit creatieve vak op absurdistische wijze kan beschouwen. Het loont absoluut de moeite deze film enkele keren te bekijken om de onderlinge verbanden te herkennen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.