Virale Nepper

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Om de aandacht van de jeugd op het verschijnsel “Slavernij” te vestigen, werd een virale Trailer in omloop gebracht als reclame voor een ‘Slavery Game’. Het spel belooft een fortuin, veel spanning, als je maar probeert rijk te worden door handel in slaven. Daarbij helpt geweldadig gedrag uitstekend, is de belofte. De film is echter een nep-trailer en roept de meest uiteenlopende morele vraagstukken op (en bij sommige kijkers blijkbaar niet). Deze neptrailer is geproduceerd om aandacht te vangen voor een TV-serie. Maar inmiddels is de trailer uitgezonden op de website GameKings.TV (een YouTube Kanaal voor gamers) en aansluitend wereldwijd opgepikt. Zo krijgen deze zwarte pagina’s uit de geschiedenis wel erg veel aandacht. Toch zijn er ook vandaag wereldwijd maar liefst ca. 27 miljoen mensen die onderworpen zijn aan een vorm van slavernij. Veel meer dus dan in de 17e eeuw, in de Europese periode van de slavernij.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.