Videoscribing: Van Complex naar inzichtelijk

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Wat is Video scribing? Dat kun je zien in dit voorbeeld over BsGW… een organisatie die het heffen van belastingen vereenvoudigt voor burgers en overheden. Maar voor degene die echt wilt begrijpen hoe dat werkt, is de aanpak van BsGW behoorlijk complex. Toch zijn er heel wat Gemeenten en Waterschappen die juist heel erg geholpen zouden zijn met de dienstverlening van BsGW. En om de stap naar samenwerking te zetten, is er voldoende draagvlak nodig. Dus moet er een film komen die enkele honderden ambtenaren inzicht geeft in de aanpak en resultaten. In de samenwerking tussen T36 en de artistieke jongens van visueeldenken is een script ontwikkeld voor een getekende animatie, oftewel video scribing. Een manier van uitleggen in film, die in heel wat vergelijkbare situaties goede diensten kan bewijzen. En zoals het vaak gaat in het productieproces, is het zoeken naar de werkwijze en het ‘kraken van de code‘ z├ęker zo spannend als het eindproduct.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.