Kwantificeren

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Om de kijker besef te bieden van de omvang van de olieramp in de Golf van Mexico (precies een jaar geleden begonnen) heeft Chris Harmon de feiten eens op een rij gezet alsof het een jaarverslag is. En pas als je de hoeveelheden uitdrukt in begrijpelijke termen, wordt duidelijk in welke wereld we leven. Persberichten geven hooguit aan dat er 205 miljoen vaten in de Golf zijn gelekt. Maar er is vrijwel niemand die beseft wat dat inhoudt. De manier waarop hij dit aanpakt is direct, zonder omwegen. In een fraaie en vlotte animatie is meteen duidelijk waar het om draait en kunnen we ons als kijker meteen voorstellen in welke proporties de olieconsumptie voortraast. Het is vrijwilligerswerk van Chris Harmon en hij zegt daar zelf over: “I’ve spent all of my free time in the last month putting this together to help illustrate just how dependent we truly are on oil.” (met dank voor de vondst aan Pierre Maas (de Verwondering).

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.