Zelfgemaakte Instructies

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Het is wonderlijk dat de meest succesvolle instructiefilms over het ‘werken met YouTube’ door particulieren gemaakt worden. En dus niet door YouTube zelf. Blijkbaar nemen gebruikers zich alle moeite om de kijker uit te leggen wat je met YouTube allemaal kunt. De meest bijzondere toepassing is het “Embedden” (in Nederlands: Insluiten). Daarbij wordt de YouTube-film ingepast op een andere web-lokatie. Dat kan je eigen website zijn, je blogsite of bijvoorbeeld een powerpoint. Dat laatste wordt gedemonstreed in deze heldere film. Anderen doen dat minder effectief, maar nog altijd met veel inzet. Op het principe van embedden is ook deze site van T36 uit Maastricht gebaseerd. Elke film, video, clip, promo, portret, animatie (ca. 500 films) is gevonden op het web en middels een embedcode in deze site gebracht. Een eenvoudig principe, zoals je zult zien. YouTube zelf geeft ook instructiefilms, over commercie en distributie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.