Now You Can Dial

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Uit de archieven van AT&T komt dit amusante, maar ook soms ondraaglijke filmpje over het telefoneren met een kiesschijf. Het zal rond 1950 zijn geweest, toen de conventionele telefooncentrales – waar telefonistes handmatig de verbindingen maakten – geleidelijk werden vervangen door automatische schakelcentrales voor toestellen met een kiesschijf. De instructie van die schijf – halverwege de film – is in dit tijdsgewricht niet meer te verdragen, maar was toen een cruciale stap voor elke wereldburger. AT&T spaarde dan ook kosten nog moeite om dit aan iedereen zeer accuraat te demonstreren. En als Amerikanen ergens goed in zijn… is het wel in uitleggen. Het is dan ook geen corporate film, of een promotiefilm, maar een instructiefilm die deel uitmaakt van een campagne.

Reacties
  1. Mail een Film « Communicatie 3.0 op 02/08/2011

    […] pijnlijke incassomededelingen of blooper-dates. Hoe bijvoorbeeld in de afgelopen 50 het telefoneren veranderd is, laat zich niet meer overzien. Zo gaat het met mailen uiteraard ook. 50.847878 […]

    Beantwoorden