Informatie Dichtheid Kampioen

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Deze absurde film van 5 minuten bestaat vooral uit tekst. De informatiedichtheid is zo hoog, dat het een regelrechte uitdaging wordt om het allemaal nog te bevatten. In een moordend tempo – opgesneld in audiomontage bovendien – vertelt de voice-over de werkelijke betekenis van de Engelse staatsrechtelijke begrippen als United Kingdom, Great Britain, the corwn, England en diverse anderen. Het verhaal bevat wat humor maar vooral veel informatie. Zonder pauzeknop is het – zeker voor Nederlanders – niet te doen. Ongemerkt maken veel studenten gebruik van dit soort films. Zo’n 1,3 miljoen mensen hebben deze film inmiddels gezien. Het thema is zo herkenbaar en universeel dat er een wereldpubliek voor bestaat. En zolang staatsinrichting een vak op de Engelse middelbare scholen is, zal er altijd een publiek voor zulke hi-speed-lessons blijven bestaan.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.