Doos van Pandora

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

De shortfilm in animatie “The Tale Of Mr. Rêvus” is het artistieke afstudeerproject van Marius Herzog (1983). Hij diplomeert aan de Georg-Simon-Ohm Hochschule – University Of Applied Sciences in Neurenberg. Filmmaken is in wezen teamsport, maar Marius deed het anders: hij heeft het hele proces zelf volbracht, van script, concept design, modelling, rigging, directing, editing, animeren, rendering en compositing.
Uiteraard is de muziek van een andere bijna-professional: Simon Scharf, student aan de Hochschule für Musik Neurenberg. De dirigent was Guido Johannes Rumstadt. Marius won er twee vooraanstaande prijzen mee: de Art Directors Club 2011 (Zilver) en de Animago 2010 – Best Young Production (genomineerd). De film laat dus zien dat gedreven makers steeds meer constructie-programma’s zelf beheersen en op karakter in staat zijn om zulk indrukwekkend werk voltooid te krijgen. De film is nog erg kort in roulatie en scoorde (20/08/11) nog maar 365 hits op YouTube.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.