Triviaal Hoogtepunt

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Nederlands bekendste animator Harrie Geelen maakte in 1983 ‘Getekende mensen’ en won er meteen een Gouden Kalf mee. De film was gemaakt in opdracht van Stichting Breek en ging over drugsverslaving. Harrie Geelen (Limburger van afkomst en vooral bekend van de Popla-commercial die hij maakte bij Toonder Studio’s) vroeg Harmke Pijpers interviews te doen met junks, hun ouders en andere Nederlanders. De alledaagse antwoorden (beluister ze maar eens met de ogen dicht) krijgen door hun geanimeerde portretten plots een veel sterkere uitdrukking. Waarschijnlijk heeft Geelen de werkelijke sprekers nooit gezien en verzon deze getekende karakters. Een filmfragment dat nog steeds geen fractie van zijn kracht heeft verloren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.