Van Landrover tot Pan

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Terwijl Westerse landen van ‘duurzaamheid’ een ideologie maken, is het voor de Afrikaan dagelijkse realiteit in overleven. Het aluminium van een afgedankte Landrover, krijgt een nieuw leven als sauspan. Elijah is dan ook een bekwaam vakman in Mongu, Zambia. De film is gemaakt in 2007 door vormgever Rob van Acker. Rob werkt -net als de Afrikanen – met lokale materialen en technieken, is een verteller en op zijn YouTube kanaal zijn diverse interessante films over het leven in Afrika te vinden. Steeds elementaire, korte documentaires in verwonderende beelden. De muziek is van Barotse Selected Dance Troupe.

Reacties
  1. patrice delchambre op 27/06/2011

    Mongu, wij zaten in 1984 daar nog eens 7 u varend vandaan, in een holle boomstamboot, over het indrukwekkende Barotseland-landschap.
    In Zimbabwe zijn de alumuninium straatnamen van de bordjes weggehaald, en daar worden weer betaalbare kookpotjes van gemaakt. Can’t blame them…

    Beantwoorden