Prachtig Gepriegel

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

‘The Dot’ is een bijzonderheidje voor animatieliefhebbers. Aangedragen door David Deprez van Lumière in Maastricht die het glimlachend benoemde tot: Ouderwetse huisvlijt van de Aardman studio’s. Geloof maar dat het vakmanschap was, dat kun je in de making-of wel zien. Het is de kleinste animatie ooit, wellicht. Nokia kwam met de CellScope (prachtig uitgelegd door de uitvinder ervan) en wilde er een campagne bij. Dat hebben ze geweten bij Aardman, de makers van Chicken Run en vele andere filmhits. Deze film begint met een poppetje van 9 mm. Bovendien is de hele film zelf gemaakt met een Nokia N8 met 12 megapixel camera en Carl Zeiss optics. De CellScope dus.

Reacties
  1. De grootste. – T36 MEDIA op 04/08/2011

    […] tijdje geleden schreven we hier over de kleinste animatiefilm ooit. Deze werd geproduceerd door Aardman, in opdracht van een online campagne voor de nieuwe Nokia […]

    Beantwoorden