Bloedstollend Mooi

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Hoe ‘Social Media’ de wereld verbindt, is niet altijd zomaar zichtbaar. Al zijn er allerlei animatiefilms die de waanzinnige aantallen gebruikers in kaart brengen, je kunt ook de kwalitatieve kracht onderzoeken. Componist Eric Whitacre bracht de hele wereld bij elkaar via de webcam. Dat deed hij middels een prachtig virtueel koor. Zo’n 185 deelnemers zongen samen dit prachtige muziekstuk ‘Lux Aurumque’. Inmiddels stond Eric bij TED.com en vertelde hoe hij opnieuw eerst meer dan 2.000 zangers op een eenduidige manier aan het werk heeft gezet en – met behulp van een zeer bekwaam audiotechnicus – het geheel bij elkaar heeft gebracht in een viral. Muziek die je bij de keel grijpt vanaf de eerste seconde.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.