Oorlogsjournalistiek

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Nog maar pas kwamen twee oorlogsjournalisten om in een explosie in de stad Misurata, Libië. Chris Hondros was genomineerd voor de Pulitzer Prize voor zijn werk over de burgeroorlog in Liberia. En Tim Hetherington had onlangs meegewerkt aan de documentaire Restrepo samen met journalist Sebastian Junger, over hun ‘embedded journalism’ met een legioen in de oorlog van Afghanistan. Deze documentaire was genomineerd voor de Academy Award in 2010.
Hier zien we Hetherington’s short film “Diary” die hij vorig jaar produceerde. De film lijkt wel haast een retrospectief van zijn carrière als oorlogsfotograaf. Het bronmateriaal is in 10 jaar vergaard in de hele wereld en toont een emotionele, tegennatuurlijke schoonheid en tegelijk een ijzingwekkende, surrealistische werkelijkheid van gevechtshandelingen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.