Facebook’s Coal

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Hoe een community kan ijveren voor schone energie, blijkt uit dit aandoenlijke filmpje. Het staat nog maar sinds 13 september online op YouTube en heeft toch al 215.000 kijkers weten te winnen. Het is een directe aanklacht tegen Mark Zuckerberg, eigenaar van het zeer vermogende Facebook. Een opmerkelijk voorbeeld waarbij de ideologie van Greenpeace de sympathie wint en de jonge Mark Zuckerberg mogelijk onder druk komt te staan van de publieke opinie. De ironie wil natuurlijk dat de viral vooral via Zuckerberg’s eigen Facebook-netwerk de weg naar de kijkers vindt.

Reacties
  1. Mooaana op 24/09/2010

    Een boodschap met een aandoenlijke blik. Waardig om liggend op een groot kussen in een museum te bekijken.

    Beantwoorden