All Creative Work Is Derivative

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Ze was al eerder in ons midden met “Sita sings the Blues” maar nu komt Nina Paley met iets heel anders. Evenzo verrassend en absoluut bijzonder fraai uitgewerkt. Alsof de hele kunstgeschiedenis aan je voorbij danst, in een volstrekt eigentijdse motoriek en idioom. De film levert opnieuw het bewijs hoe “all creative work builds on what came before”. De muziek van deze clip is van Todd Michaelsen. Nina heeft daarnaast de eigentijdse theorie over kopiĆ«ren gevat in een ludieke muziekclip.

Reacties
  1. Dansende Soldaten – T36 MEDIA op 11/07/2012

    […] in plastic. Vandaar de naam We zagen de meest pure vorm van deze techniek al eerder in dit blog bij Nina Paley, die alle beelden uit de wereldgeschiedenis gebruikte om er een fraaie dans van te maken. David […]

    Beantwoorden