Chatroulette

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Het programma Chatroulette is geschreven door een 17 jarige programmeur uit Moskou in 4 dagen tijd. Het principe is simpel: de deelnemer klikt op de knop ‘Next’ en ziet naast zijn eigen webcam-beeltenis een willekeurige andere deelnemer verschijnen, ‘random’ vanaf elke denkbare plek ter wereld. Het gesprek verloopt middels toetsen of audio en duurt net zo lang tot een van de twee deelnemers opnieuw op de ‘Next’ knop drukt. Chatroulette is door de anonimiteit soms een broedplaats voor straffeloze perversies. Maar er zijn ook creatieve gebruikers, die proberen hun willekeurige publiek te verrassen en te vermaken. De meest succesvolle daarvan is deze pianist, die onder de naam Merton reageert op wat hij in beeld aantreft. Deze compilatie trok op Youtube al meer dan 4 miljoen kijkers en toont actie en reactie gelijktijdig naast elkaar.

Reacties
  1. 7 Miljard Vrienden « Footprint op 11/03/2011

    […] de mensheid kun je wel – random – kennismaken. Daar heeft een Russische jongen het programma chatroulette voor bedacht. Deze 17 jarige programmeur uit Moskou was daar in 4 dagen uit. Het principe is […]

    Beantwoorden