Doorbraak in Hersenonderzoek?

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Om een doorbraak te bereiken in hersenonderzoek, is een super MRI-scan nodig. Universiteit Maastricht werft deze investering met behulp van een korte documentaire over de werking en betekenis van zo’n systeem. Voor hersenwetenschappers een bijzondere ambitie die beslist tot opmerkelijke doorbraken zal leiden. Want het magnetisch veld van 9,4 Tesla maakt High Resolution onderzoek mogelijk dat nooit eerder door de wetenschap kon worden gedaan. Met dit apparaat kan tot op moleculair niveau worden gezien wat er in de hersenen gebeurt.

Reacties
  1. Tweets that mention Doorbraak in Hersenonderzoek? | T36 Media Blog — Topsy.com op 19/04/2010

    […] This post was mentioned on Twitter by Jean-Paul Toonen, Jean-Paul Toonen. Jean-Paul Toonen said: er zou 'n 9.4 Tesla moeten komen in Randwyck-Zuid, Maastricht. http://www.t36.eu/2010/04/18/doorbraak-in-hersenonderzoek/ […]

    Beantwoorden